Puffar för öppna trädgården igen

På söndag kl 11-15 är det öppen trädgård i Tjärnvik.  Fina grönsaker till försäljning, föreläsningar, fika och soppa finns att köpa. Eftersom det är i en trädgård har jag tänkt på att kakutbudet ska gå att ta i näven, i alla fall några sorter.

IMG_0597

Jag har bakat äpplemuffins med vaniljkräm. Till söndag ska jag försöka få i ännu mer kräm.

Så här gjorde jag 12st :

Börja med vaniljkräm, vispa ihop 1,5dl grädde 1dl mjölk, 2 äggulor , 1msk potatismjöl och 2msk socker. När det tjocknat , dra av plattan och vispa i 1tsk vaniljpulver och 20g smör. Ställ i kyl

Skala och tärna två syrliga äpplen, lägg i en kastrull med 2msk socker, sätt på lock och koka på låg värme i 10minuter.

Riv två skalade äpplen, vispa med elvisp ihop rivet med 2,25dl rapsolja  och 3dl socker. vispa i 3ägg. Sluta vispa och sikta i 5,25dl vetemjöl 2tsk bakpulver 1tsk salt och 1tsk vaniljpulver. Fördela smeten i 12 muffinsformar. använd två teskedar och gör en grop i mitten på muffinsen med den ena och lägg i vaniljkräm med den andra, toppa med äppeltärningarna. Grädda i ca 20min i 175°

sikta över florsocker och på bilden kryddtagetesblommor.

Jag använder mammas äpplen, ganska små syrliga , vetemjöl från skale skafferi i söderala och eko; smör,vaniljpulver,mjölk, ägg, socker. Rapsolja har jag inte hittat någon bättre än billig neutral från snabbköpet. Det är definitivt kvalitetsskillnad på framförallt äpplen, mjöl och ägg. Köp eko, närodlat och färskt så blir det godare.

För att hitta till Tjärnvik åker man till Vågbro, därifrån tar man vägen mot Skärså och  alldeles efter första svängen ligger odlingarna.

2 reaktioner på ”Puffar för öppna trädgården igen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s